Drewno kominkowe
Każdy, kto posiada kominek we własnym domu zapewne nie raz zastanawiał się nad tym jakie drewno do rozpałki nadaje się najbardziej. Otóż drewno kominkowe powinno być przede wszystkich suche oraz twarde. Nie poleca się również rozpalania w kominku drewnem pochodzących od drzew iglastych. Dlaczego? Ponieważ te zawiera zbyt dużo żywicy, która w trakcie spalania skwierczy, zanieczyszcza środowisko, a także wytwarza bardzo duże ilości gryzącego dymu, który z kolei osadza się na ściankach kominka.
Czy takie drewno kominkowe nadaje się również do rozpalenia wędzarni do ogrodu? Okazuje się, że aby nasze centrum wędzarnicze działało jak należy, a wyroby własne w postaci wędzonek posiadały wyjątkowy smak i aromat – warto w tym przypadku zaopatrzyć się w drewno do wędzenia w sprawdzonym sklepie internetowym z wędzarniami oraz przeróżnymi akcesoriami wędzarniczymi, na przykład w Drewpłyt. Oprócz drewienek do wędzenia dostaniemy tutaj również brykiet drzewny, zrębki wędzarnicze, tanie wędzarnie murowane, metalowe oraz drewniane, haki wędzarnicze do ryb, mięsa, wędlin oraz serów, a także wiele innych i równie praktycznych pomocy. Zapraszamy!