Sęk w tym, że jesteśmy profesjonalistami

Brykiet wędzarniczy

Nie ma wątpliwości, że proces, którym jest wędzenie mięsa, kiełbas, serów, ryb, a nawet owoców morza nie jest możliwy do przeprowadzenia bez specjalistycznego surowca opałowego, którym może być na przykład brykiet wędzarniczy.

Brykiet wędzarniczy to nic innego jak praski powstałe z surowca naturalnego, a dokładnie z drzew takich jak: dąb, klon, jabłoń, orzechowiec amerykański, drzewo moskitowe, olcha, orzesznik, wiśnie i przede wszystkim dąb.

Zanim jednak zaczniemy wędzenie ulubionych potraw – istotne jest to, aby zapoznać się z tym, jaki rodzaj brykietu drzewnego jest odpowiedni osobno do wędzenia mięsa, ryb, wędlin i serów.

A jaki to dobry brykiet wędzarniczy? Otóż taki, który w swoim składzie nie posiada żadnych substancji, które by mogły zaszkodzić naszemu zdrowiu. Właśnie taki, a nie inny dostaniemy na stronie Drewpłyt. Znajdziemy tu również dobre wędzarnie, grille ogrodowe, zrębki wędzarnicze, drewienka do wędzenia, a także mnóstwo innych i równie praktycznych akcesoriów wędzarniczych. Zapraszamy.